WOKKEN MET RUNDVLEES

 

Voor twee personen:

• 1 x runderreepjes 250 gram

• 1 teen knoflook geperst

• 1 bosui in ringetjes gesneden

• handje vol cashewnoten

• 2 el hoisinsaus

• 1 tl witte sesam

• 4 el sojasaus

• 4 el sesam olie

• 2 el azijn

• olie

• peper en zout

• 1 el bloem

• 1 stronk broccoli

• 150 gr rijst (basmati)

Breng 300 ml water met een snufje zout aan de kook, was de rijst in een zeef schoon totdat het water helder is en voeg de rijst toe aan het kokende water, plaats een deksel op de pan en kook de rijst op een lager vuur in 10 minuten gaar. Neem de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt rusten.

Meng de runderreepjes met peper en zout, verhit dan een wokpan op middelhoog vuur en bak de runderreepjes in 2-3 minuten in de olie bruin, schep het vlees uit de pan en leg opzij op een bord.

Snijd de broccoli in kleine stronkjes en verhit de gebruikte pan opnieuw, voeg de knoflook toe en voeg na 30 seconden de broccoli toe, schep het geheel om en bak de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Meng de hoisinsaus, sojasaus, sesamolie en 1-2 el azijn met 2 el water in een kommetje.

Voeg de runderreepjes en de cashewnoten bij de broccoli en bestrooi het geheel met 1 el bloem, roerbak 1 minuut op hoog vuur, voeg de mix van saus toe en schep om tot alles bedekt is met saus.

Voeg indien nodig een scheutje water toe en voeg de bosui en de sesamzaadjes toe. Eet de roerbak met de rijst en geniet!

Eet smakelijk!