SOJA BONEN

 

Langzamerhand wordt de sojaboon steeds bekender en heeft het Japanse restaurant de sojaboon goed geïntroduceerd! Eet jij ze al? Wij hebben al veel gerechten waar we de sojaboon in gebruiken, denk hierbij aan nasi, bami of als groente bij een vis (zie foto met een tonijn steak) of kip gerecht, en ook door een koude salade is de soja boon een lekkere aanvulling! De sojaboon is van nature rijk aan eiwitten en zit vol smaak. Ook als een kleine snack ‘s avonds is de sojaboon heel geschikt!

Je vindt de gepelde sojaboon bij de meeste supermarkten al in het vriesvak en bij de AH zijn ze ook vers gepeld te krijgen.

Recept voor een lekkere gezonde snack.

(met de verse variant, neem je de diepvries boon dan moet je ze eerst koken volgens de verpakking!)

Doe in een bakpannetje een theelepel olie en bak de bonen daarin warm, blijf goed roeren zodat ze niet verbranden en strooi vlak voor het serveren zeezout erover. Doe ze in een schaaltje en zet er cocktailprikkers bij, een sojaboon eet je niet met een handje vol, ze zijn zo smaakvol dat twee of drie aan een prikker voldoende is en zo doe je er langer mee!