HUMUS MET RIJST SALADE

 

Lekker licht en vegetarisch, ook heerlijk voor bij de zomerse BBQ:

Humus van bonen, met een rijstsalade

• 1 el zonnebloempitten

• 2 tomaten in kleine stukjes

• 1 mini komkommer in kleine stukjes

• 2 takjes verse munt fijn gehakt

• 3 takjes verse peterselie fijn gehakt

• 1 granaatappel ontpitten

• 1 el tahin

• 1 teen knoflook ontvellen

• 1 blik cannelinibonen

• 200 gr basmatirijst

• olie

• peper en zout

• azijn

Humus: Kook de rijst gaar in ongeveer 10-12 minuten volgens de verpakking, en zet apart. Giet de bonen af en spoel ze af, doe ze in een maatbeker samen met de knoflook, 1 EL tahin, 2 El azijn, 1 EL olie en een snufje zout en peper naar smaak en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad geheel.

Rijst salade: rooster de zonnebloempitten in een koekenpan, voeg ze bij de lauw warme rijst samen met de komkommer, de tomaat, de gehakte kruiden en 1 EL olie. Maak de rijstsalade op smaak met peper en zout Maak dan het bord op met humus en de rijstsalade, bestrooi het geheel met de granaatappelpitjes.

Eet smakelijk!