HERFST FRITTATA

 

Eten weg gooien kan echt niet en een tweede keer opscheppen, omdat je anders een klein restjes overhoud… niet doen! Maak gebruik van de restjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een Frittata van maken en die kun je warm of koud als lunch heerlijk eten en ook meenemen voor op het werk, is eens wat anders dan brood en nog superlekker ook,

Ik heb met mijn restjes een Herfst Frittata gemaakt:

• 3 el gekookte aardappelen in kleine stukjes snijden

• 3 el gekookte (beetgaar) spruitjes met gebakken spekjes

• 4 eieren geklutst met peper, zout en een el melk

• 1 el kaas (kan Parmezaan zijn of gewoon een jong belegen variant)

• 2 el olie

Als je verse kruiden in huis hebt, dan lekker toevoegen. Denk aan peterselie, of dille ed.

Een niet te grote pan, de groenten moeten ongeveer de hele bodem van de pan bedekken.

Doe de olie in de pan en bak de aardappelen en de spruitjes tot ze weer warm zijn, schep regelmatig om. Schep de kaas door het eiermengsel en voeg tot aan de pan. Zet het vuur of de warmtebron op middelhoog vuur en doe de deksel op de pan, kijk af en toe om te zien of het ei al stolt, als de zijkanten goed stevig zijn dan plaats je een bord op de pan en keert de Frittata om, nu nog 2 minuten kort garen en klaar is je heerlijke Herfst Frittata.