CHEESE CAKE MET FRAM BOZEN

Een heerlijk toetje voor de kerst die je al drie dagen van te voren kunt klaarmaken. Hoe handig is dat?!

• 150 gr  verse frambozen

• 50 gr kristal suiker

Doe de frambozen met de suiker in een steelpannetje en breng deze al roerend aan de kook. Laat de frambozen 2-3 minuutjes zachtjes doorkoken en roer ze daarbij regelmatig door. Haal ze van het vuur en giet de frambozen door een fijne zeef. Wrijf het mengsel met een lepel door de zeef zodat de pitjes achterblijven, laat de frambozencoulis afkoelen.

• 100 gram volkoren biscuits

• 100 gram Bastogne koek

• 125 gram gezouten roomboter

• 200 gram kristalsuiker

• 400 gram roomkaas naturel

• 200 gram volle kwark

• 3 middelgrote eieren

• 1 limoen sap

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan, voeg 1/8 van de suiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Pers de limoen uit en meng het limoensap erdoor en schep in de vorm.  Laat de frambozen coulis er met dikke druppels mooi verdeeld over heen vallen, en sleep met een vork lijntjes door de frambozendruppels zodat je mooie vormen zien in het rood (de kunst is niet teveel lijntjes te maken)Bak de taart 40-45 min. in het midden van de oven.

Draai de oven terug naar 100 ºC en laat de taart er nog ca. 20 min. in staan. Controleer of de taart stevig is. Zo niet, laat deze dan nog enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan. Laat op een rooster in 1 uur buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer eventueel met nog frambozen.

De kunst is genieten, fijne feestdagen!