AUBERGINE PASTA-LASAGNE

 

Wat heb je nodig:

• 200 gram pasta (eigen keus welke vorm)

• 1 teen knoflook

• 2 aubergines

• 1 bol mozzarella

• 1 ui

• 50 gr Parmezaan (naar eigen smaak strooien)

• 10 gr verse basilicum

• 1 pak tomaten passata (tomaat saus)

Kook 300 gram pasta gaar volgens aanwijzingen en voeg een scheutje olie toe na het afgieten, zet even opzij! Zet de oven aan op grillstand, snijd de aubergine in dikke plakken en leg ze op een ovenschaal en bestrijk ze met een laagje olie en peper en zout naar smaak. Grill ze 8-10 minuten tot ze beginnen te kleuren. Neem uit de oven en zet de grill stand over op oven stand op 220 graden. Bak intussen de gesnipperde ui met 1-2 el olie glazig, voeg de knoflook er geperst bij en bak even mee. Voeg de tomaten passata en een snufje suiker toe en breng de saus aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes pruttelen, breng op smaak met peper en zout en zet de warmtebron uit.

Pak nu de ovenschaal en begin met een laagje saus, dan de aubergineplakjes, een paar scheppen pasta en dan weer saus, leg de basilicumblaadjes er verdeeld overheen en dek af met weer een laag aubergines en pasta. Verdeel de rest van de tomatensaus, de mozzarella en de Parmezaanse kaas over de aubergines en zet de schotel in de oven en bak 5-10 minuten totdat de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!